פעולות המועצה למניעת כלבת
תושבים יקרים,
במסגרת פעולות למניעת מחלת הכלבת בתחומי המועצה, מבצע השירות הווטרינרי בימים אלו פיזור של פיתיונות אוראליים לחיסון חיות בר כנגד כלבת.
הישוב הר אדר שוכן בלב אזור יער וחורש טבעיים אשר מהווים סביבת מחיה למגוון רחב של חיות בר. מעת לעת מתקבלים במועצה דיווחים על שועלים ותנים שנצפו סביב היישוב ובתוכו. כדי לצמצם את הסכנה להידבקות חיות בר במחלת הכלבת, השירות הווטרינרי מפזר מדי שנה פיתיונות חיסון המותאמים לחיות בר, בעיקר שועלים ותנים. פיזור הפיתיונות מתבצע בשיתוף פעולה עם השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ועם רשות הטבע והגנים.
במסגרת המבצע יפוזרו פיתיונות החיסון במספר אזורים ביישוב וסביבו. הפיתיונות הנם בצורה של קופסה קטנה, בגודל קופסת גפרורים בצבע חום. לפיתיונות ריח חזק המושך את בעל החיים וכאשר הוא נוגס בו משתחרר החיסון והוא מתחסן. הפיתיונות אינם מזיקים לכלבים או לחתולים. על אף כי אין סכנה כלשהי לאדם או לחיות המחמד, תושבים אשר מטיילים ביישוב ובסביבתו, מתבקשים שלא לגעת בפיתיונות במידה והם נתקלים בהם. במקרה של מגע ישיר עם הפיתיון יש לרחוץ היטב ידיים במים וסבון.
במקביל ממשיכה המועצה בפעילות הגברת אכיפה בכל הקשור לשוטטות כלבים. בעלי כלבים שכלבם ימצא משוטט ייקנסו בהתאם לחוק!
- אנא שמרו על החוק ומנעו מכלבכם לשוטט באופן חופשי. שחרור כלבים חושף אותם לסכנות ומחלות! יש לצאת עם הכלב רק כשהוא קשור ברצועה.
- השירות הווטרינרי קורא לבעלי כלבים וחתולים להקפיד לחסנם כנגד מחלת הכלבת אחת לשנה ולהחזיקם ברשיון תקף מטעם המועצה.
- הכלב הטיל את גלליו ברשות הרבים? אספו אחריו!
- ננשכתם או נשרטתם על ידי בעל חיים? יש לשטוף היטב את הפצע במים וסבון במשך מספר דקות ולגשת לקבלת טיפול רפואי.
- זכרו: החיים שלנו – בידיים של כולנו!